محور آزاد: بدون محدودیت موضوعی


کتاب مقالات سومین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی همراه با برگزاری پنجمین مجمع اتحادیه انجمنهای علوم اجتماعی کشور به صورت آنلاین در تاریخ ۲۳ بهمن ۹۹ رونمایی و منتشر شد.

با توجه به فراگیری مجدد ویروس کرونا و همچنین اعلام وزارت علوم مبنی بر عدم بازگشایی دانشگاهها در نیمسال اول سال تحصیلی 1400 - 1399، برگزاری سومین دورهی سمپوزیوم تهران، مازندران و سیستانوبلوچستان امکانپذیر نمیباشد.

با توجه به شرایط موجود، تا اطلاع ثانوی درگاههای سمپوزیوم برای دریافت و تکمیل آثار باز است.

با توجه به وضعیت پیش آمده و شیوع فراگیر ویروس کرونا، به اطلاع میرسانیم بازهی زمانی برگزاری سمپوزیوم سوم در تهران، مازندران و سیستانوبلوچستان تغییر کرده است.

اتحادیه انجمنهای علمی-دانشجویی علوم اجتماعی کشور با همکاری انجمن علمی-دانشجویی مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میکند

شفافسازی شورای راهبردی پیرامون چند مسئله

چکیدهی صحبتهای مطرح شده در این جلسه به سه قسم است که شامل انتقادات، پیشنهادها و بحث پیرامون ضرورت برگزار شدن / نشدن سمپوزیوم میباشد.

دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه سیستان و بلوچستان
فروردین ۹۹

دانشکدهی علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران
فروردین ۹۹

به درخواست مخاطبان گرامی سمپوزیوم، مهلت ارسال آثار تمدید شد.
شایان توجه است که مهلت تعیین شده به هیچ عنوان قابل تمدید نیست.

راهنمای نحوهی ارسال آثار چندرسانهای: عکس

چهارشنبه، ۱۶ بهمن ماه
دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، دوازده

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، یازده

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، ده

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، نه

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، هشت

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، هفت

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، شش

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، پنج

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، چهار

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، سه

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، دو

موضوعات پیشنهادی برای ارائه در سمپوزیوم، یک

گزارش اجمالی نحوهی برگزاری و هزینهکرد برنامههای سمپوزیوم سوم

سمپوزیوم چیست ؟
هدف سمپوزیوم چیست؟
چرا محور امسال آزاد است؟
برای کم کردن فاصلهی مرکز و پیرامون چه تدبیری دارید؟
کارگاههای امسال با چه هدفی برگزار میشوند؟
قالب ارسال آثار چگونه است؟
مخاطب سمپوزیوم کیست؟
فضای اسکان دانشجویان در زمان برگزاری سمپوزیوم چگونه است؟

اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور با همکاری انجمن علمی-دانشجویی جامعهشناسی و انجمن علمی-دانشجویی مردمشناسی دانشگاه مازندران برگزار میکند:
گفت و گویی پیرامون چیستی و چرایی سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی

اتحادیه انجمنهای علمی-دانشجویی علوم اجتماعی کشور با همکاری انجمن علمی-دانشجویی برنامهریزی اجتماعی دانشگاه تهران برگزار میکند:
کارگاه تمرین نوشتن با تمرکز بر فرم جستار

اتحادیه انجمنهای علمی-دانشجویی علوم اجتماعی کشور با همکاری انجمن علمی-دانشجویی علوم اجتماعی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار میکند:
کارگاه مقالهنویسی

اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور با همکاری انجمن علمی-دانشجویی جامعهشناسی مدیریت فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار میکند:
گفتوگویی پیرامون چیستی و چرایی سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی

کارگاه مشارکتی از ایده تا متن (مقدمهای بر انواع فرمهای نوشتاری در علوم اجتماعی)

«مدرسه پاییزی علوم انسانی و هنر»(روایت تا تصویر)
با همکاری اتحادیه انجمنهای علمی علوم اجتماعی کشور،انجمن علمی-دانشجویی مطالعات فرهنگی و انجمن علمی نقد ادبی ایران برگزار می شود.

گزارش اولین کارگاه از سری کارگاههای سومین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی

اتحادیه انجمنهای علمی علوم اجتماعی کشور درنظر دارد به جهت تبیین و نقدِ وضعیتِ اجتماعیِ کشور از منظر فرودستانِ علمی و اقتصادی (غیرِ استادان و غیرِ حاکمان) سومین سمپوزیومِ آثار دانشجویی علوم اجتماعی کشور را در اردیبهشت ماه سال 1399 برگزار نماید.

گزارش صورت جلسهی مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۴که در سالن ارشالد دانشکده علوم اجتماعی علامه طباطبائی برگزار شد.
موضوع جلسه، نقد، بررسی و ایدهپردازیِ عمومی حول محور سمپوزیوم سوم بود.
با تایید و تاکید اعضای چهارمین دوره اتحادیه انجمنهای علمی علوم اجتماعی کشور، سومین سمپوزیوم دانشجویی علوم اجتماعی در بهار ١٣٩٩ برگزار میگردد.
جزئیات و مراحل برگزاری سمپوزیوم سوم از سایت و کانال رسمی اتحادیه انجمنهای علمی علوم اجتماعی کشور و سمپوزیوم اطلاعرسانی خواهد شد.

کتاب «چکیده مقالات و جستارهای دومین سمپوزیوم آثار دانشجویی علوم اجتماعی»
اردیبهشت ۱۳۹۸، دانشگاه تهران
دومین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی به همت اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور با تشکیل هسته اولیه گروه اجرایی در آذر ماه 1397 کار خود را آغاز کرد...
سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی که به همت اتحادیۀ انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور و با همراهی و همدلی بسیاری از دانشجویان، فارغالتحصیلان و اساتید علوم اجتماعی از بهار ۱۳۹۶ با تشکیل هستۀ اولیۀ دبیرخانهاش آغاز به کار کرد، در مسیر خود همواره تلاش کرده است به آرمانهای علوم اجتماعی انتقادی پایبند بماند...

کنداکتور دومین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی
دانشکدۀ علوم اجتماعی دانشگاه تهران
۹، ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸
ساعت ۹ الی ۱۸

همراهان عزیز
به اطلاع میرسانیم دومین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی در روزهای «۹، ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸» در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
کنداکتور و جزئیات برنامه نیز به زودی از طریق سایت سمپوزیوم و کانال تلگرامی منتشر خواهد شد.
با سپاس
دبیرخانه دومین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی

کتاب «چکیده مقالات و جستارهای نخستین سمپوزیوم آثار دانشجویی علوم اجتماعی»
اردیبهشت ۱۳۹۷، دانشگاه تربیت مدرس

شرکت در این فراخوان برای دانشجویان همه رشته ها آزاد است.
هیچ محدودیت تکنیکی و ابزاری برای تولید فیلم وجود ندارد.
تبصره ۱: فیلم اگر واجد نریشن، مصاحبه و گفتگو باشد، لازم است صدای فیلم واضح باشد.
تبصره ۲: لازم است کیفیت تصاویر به صورتی باشد که فیلم در هنگام پخش در ابعاد بزرگتر از صفحه نمایش تلویزیون آسیب کمتری ببیند. بنابراین توصیه می شود که رزولیشن حداقل فیلم ها ۵۷۶×۷۲۰ (معادل نسخه DVD ) باشد...

آیدین باقری
بدون آنکه مقدمه چینی کنیم مواجهه با این سوال کوتاه دو وضعیت را در برابرمان نمایان می سازد:
وضیت اول : عمده دانشجویان علوم اجتماعی بنا بر سنت آکادمی رسمی، غایت دانشجو را فارغ از فعالیت های انجمنی ، فرهنگی و ... در تولید محتوا چه از نوع مقاله های ظاهراً استاندارد و چه از نوع پایاننامه های مطلوب اساتید می بییند.آنچه که بوروکراسی دانشگاهی هم پیمان با برخی اساتید به غالب دانشجویان تحمیل می کند . نمیخواهیم تمام این تلاشها را ناصواب بدانیم و انجام آنها را بیهوده بخوانیم، اما ساز و کار تعریف شده آنچنان مشخص و از پیش تعیین شده است که گویی حتی اندیشیدن یا مواجهه به زبان دیگر و بهره بردن از سایر ابزار و رسانه های موجود غیر قابل تصور، عبث و فاقد اعتبار علمی انگاشته میشود.شرایطی که مدام در حال بازتولید و نه فرم های نگریستن بلکه یکسان نگریستن را تحمیل می کند...

شایان ذکر است تمامی محورهایی که در ادامه میآید، صرفاً محورهایِ پیشنهادی و زیرمحورها نیز روشنگر ابعاد مختلف آن هستند. از همین رو، اگر ایدهای ذیلِ محورهایِ پیشنهادی نگنجد و یا بُعدی از محورها مغفول مانده باشد، ما از دریافتِ آن از سوی شما استقبال میکنیم. از سوی دیگر، بدیهی به نظر میرسد که همۀ ابعاد پیشنهادیِ محورها مخالفت و موافقتهایِ نظری و تجربی را برمیانگیزاند. شورایِ راهبردیِ همایش، رو به هر شکی از استدلالورزیِ متقن و نو گشوده است.

حسام حسینزاده
همان نخستین روزهای حضور در آکادمی علوم اجتماعی در دورۀ کارشناسی بود که از استاد عظمایی شنیدم کارشناسی دورۀ «شنیدن» است نه حرفزدن یا پژوهشکردن. بعدها فهمیدم در این مسیر توافقی بینالاذهانی وجود دارد که کارشناسی ارشد دورۀ آموختن نصفه و نیمۀ پژوهش و دکتری دورۀ پژوهشگرشدن است. سخنگفتن کجاست؟ بماند برای وقتی که استاد شدیم!

فراخوان بخش فیلم و عکس دومین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی

مهلت ارسال چکیده و شرکت در سمپوزیوم تا پایان اسفندماه تمدید شد.

رضا صمیم
نقد دانشگاه در ایران سابقهی چندانی ندارد. پیش از اجرای برخی سیاستهای شبه لیبرالیِ دولت در دانشگاه و ظهور پدیدهای که اینروزها به «خصوصیسازی آموزشعالی» شهرت یافته است، نقد دانشگاه، نقد فرآیندهای معیوبی بود که تولید علم در این نهاد را ناممکن میساخت.

روزبه آقاجری
تلاش برای فرارفتن از هزارتوی چسبناک بوروکراسی دانشگاهی و تولید علم کذایی آن راهی دراز پیموده است؛ از «آکادمی موازی» تا مؤسسات بیرونازدانشگاه مانند «رخداد تازه» و «پرسش»، از اجتماعات غیررسمی مطالعاتی دانشجویی یعنی انواع فلانوبهمانخوانیها تا شکلهای تازه خودآموزی. همه اینها خود را در غیریت بنیادیشان از ساخت دانشگاه، باز مییافتند و با هنجار بنیادی بیرونازدانشگاهبودن، خود را تعریف میکردند. در نسبت با این غیریت رادیکال بود که بوروکراسی دانشگاه نیز میتوانست خیالش راحت باشد که میتواند راه خود را برود و کسی معارضش نشود.

شاید دو دلیل بتواند توضیحگرِ چرایی تکرار محور ویژه «مسئله دانشگاه و زیست دانشجویی» باشد:

اتحادیۀ انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی سراسر کشور در نظر دارد دومین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی را برگزار کند که مخاطب آن نه صرفاً اعضای هیئت علمی یا دانشجویان فارغالتحصیل و تحصیلات تکمیلی، که هر علوم اجتماعیخوانده و نیز هر علاقهمند به علوم اجتماعی (بدون لزوم داشتن تحصیلات در زمینۀ مرتبط) است.

کنداکتور
نخستین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی
دانشکدۀ علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس
18 و 19 اردیبهشت ماه 1397، ساعت 9 الی 20

همراهان عزیز
به اطلاع میرسانیم سمپوزیوم در روزهای «هجدهم و نوزدهم اردیبهشتماه» در دانشگاه تربیت مدرس برگزار خواهد شد. کنداکتور دقیق و جزئیات برنامه نیز به زودی از طریق کانال تلگرامی و سایت سمپوزیوم به نشانی socialsymposium.ir منتشر خواهد شد.

در این نشست برخی از اعضایِ شورای راهبردی سمپوزیوم به همراهِ دبیر علمی سمپوزیوم، دکتر محمد رضایی و دکتر نهال نفیسی، استاد انسانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، به ایراد موضوعاتی در خصوص سمپوزیوم پرداختند که شرح مختصر آن را از نظر خواهیم گذارند.

با توجه به درخواست های مکرر دوستان و بالاخص دوستانِ دانشجو در دانشگاههای شهرستان، مهلت ارسال چکیده مقالات تا «پایان اسفندماه» تمدید شد.

اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور در نظر دارد به منظور ارائه گزارش از عملکرد خود جهت برگزاری نخستین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی و همچنین تلاش در جهت شکل گیری گفتگو نشستی در روز دوشنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۶ برگزار نماید.

در نخستین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی، ارائه ها در روزهایِ برگزاریِ سمپوزیوم برمبنایِ داوریِ چکیدهی مقالهها، داوریِ جُستارها و داوریِ متنِ مرور انتقادیِ ادبیات پژوهش خواهد بود. بنابراین لازم به ذکر است که متنِ کاملِ مقالهها در قالبِ فُرمت مقالههایِ علمی-پژوهشی برای ارائه در سمپوزیوم ضروری نیست، با اینحال کسانی که علاقهمند به چاپِ مقالات خود در کتابِ سمپوزیوم باشند، طبق زمانی که متعقاباً اعلام خواهد شد، میبایست نسبت به ارسال مقالات خود برای قرارگرفتن در فرایندِ داوریِ «کل» متن مقاله اقدام نمایند. بدیهی است که در متنهای ارسالی میبایست از اشکالات نگارشی-املایی پرهیز شود.

مهلت ارسال چکیده تا 30 بهمن 96 تمدید شد.
نظر به برگزاری هرچه بهتر نخستین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی و بهرهمندی از حضور حداکثری دانشجویان علاقهمند از سراسر کشور، شورای راهبردی سمپوزیوم تصمیم بر تمدید مهلت ارسال چکیدهمتنها گرفت. بدین ترتیب، علاقهمندان میتوانند چکیدههای خویش را تا 30 بهمنماه در سایت سمپوزیوم بارگذاری کنند. فرصت ارائه اصل نوشتار نیز به روال پیشین، 31 فروردینماه میباشد.

آرش حیدری
مسئلۀ اجتماعات علمی و به اشتراک گذاری دانش در ایران در بن بستی عظیم افتاده است. سازوکار شکل بندی اجتماعات علمی و گردهمایی ها و همایش ها متاسفانه در ساختارهایی اسیر شده است که بیش از آن که غایتی علمی و مبتنی بر اشتراک گذاری دانش و هم اندیشی باشد قالبی است در خدمت ارتقا و امتیازی که قرار است جایی به کار آید.

ارتباط علوم اجتماعی و سینمای مستند در ایران چندان روشن نیست و تعامل این دو حوزه هیچ گاه شکل تعریف شده و نظام مندی نداشته است. بررسی ها نشان می دهد بسیاری از فیلم هایی که در ایران تحت عنوان مستند اجتماعی مورد اشاره قرار می گیرند، نه تنها مبتنی بر اندیشه های برخاسته از علوم اجتماعی نیستند، بلکه حتی با جامعه هم نسبت مشخصی ندارند.
با توجه به گستردگی مرزهای سینمای مستند و بینارشته ای شدن حوزه ها، لازم دیدم با دعوت از متخصصین امر، رابطه سینمای مستند و حوزه هایی چون جامعه شناسی را به شکل تاریخی مورد کنکاش قرار دهیم و ضرورت وجودی این ارتباط را تا حد امکان بررسی کنیم.

مستند جامعهشناختی چیست؟ تفاوت آن با مستند اجتماعی چیست؟ مختصات هر یک کدام است؟ اینها پرسشهاییاند که متن پیشِ رو به دنبال پاسخگویی به آنهاست. در این مسیر برای طرح ایدهی مستند جامعهشناختی از مفهوم بینش جامعهشناختی بهره گرفته شده که در حوزۀ جامعهشناسی مردممدار به قوامیافتهترین شکل بسط یافته است. درضمن برخی تلاشهایی که تاکنون در عرصهی فیلم مستند صورت گرفته است و نزدیکیهایی با این ایده دارد مرور میشوند.

پوریا جهانشاد
سینمای مستند قدمتی به اندازه تاریخ سینما دارد، اما در تمام عمر بلند خود درگیر رفع سوتفاهم هایی بوده که در هر دوره تاریخی نسبت به این اصطلاح وجود داشته است. برای سینمای مستند هر تعریفی متصور باشیم، در همه تعاریف ادعای نوعی رابطه بین تصویر و جهان واقع وجود دارد و این وجه اشتراک همه تعاریف از فیلم مستند است. اما سوتفاهم ها از آنجا ناشی می شوند که دیدگاه های مختلف چون مبتنی بر تفاسیری متفاوت از این رابطه اند، تعاریف شان از فیلم مستند نیز متمایز و چه بسا در تناقض با یکدیگر است.

عماد مرتضوی
قالبِ جستار به مثابه یک فرمِ برگزیده برای نخستین سمپوزیوم آثار دانشجویی علوم اجتماعی کشور پیشنهاد شده است. اما وقتی از جستار حرف میزنیم در عمل از چه حرف میزنیم؟ این متنِ کوتاه در مورد ایدهی ما ست از جستار در این بسترِ خاص.

«حرکت از کلی-انتزاعی به جزئی-انضمامی» یا «دانشگاه: از منطق بازار تا خوابگاه»
گفتگو با دکتر محمد رضایی، دبیر علمی سمپوزیوم، دربارۀ ایدۀ سمپوزیوم و چالشهای آن
آقای دکتر ممنون از اینکه دعوت ما را برای مصاحبه پذیرفتید. ایدهی سمپوزیوم دانشجویی را شما با انجمن علمی مدرس مطرح کردید که سپس اتحادیهی انجمنهای علمی علوم اجتماعی به آن اضافه شد. اگر مایل باشید از این صحبت کنیم که چرا این ایده اهمیت داشت و این ایده در چه فضا و بستری معنا پیدا میکند؟

در روز 17 آبان ماه سال 1396 جلسهی شورای راهبردی نخستین سمپوزیوم آثار دانشجویی علوم اجتماعی کلِ کشور با حضور دکتر محمد رضایی دبیر علمی سمپوزیوم در محل فعلی دبیرخانه واقع در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی سراسر کشور در نظر دارد سمپوزیومی را برگزار کند که مخاطب آن نه اساتید هیئت علمی یا دانشجویان فارغالتحصیل و تحصیلات تکمیلی، که هر علوم اجتماعیخواندۀ علاقهمند به علوم اجتماعی (به معنای وسیع کلمه) است. فُرم نوشتار مطلوب سمپوزیوم گشودهتر از فرم مرسوم متنهای علمی-پژوهشی است و اعضای شورای راهبردی آن، نه لیست بلندبالایی از اساتید «نامآور» که دانشجویان دغدغهمند و درگیر علوم اجتماعی هستند.
این سمپوزیوم کشوری نخستینبار است که در هیئتی کاملاً دانشجویی برگزار میشود. اینبار اما چیزی متفاوت در این شکل از دانشجویی برگزارشدن وجود دارد. عادت داریم که وقتی میشنویم کاری دانشجویی است، آن هم اگر در حوزههای «علمی» باشد، توقعات و انتظاراتمان را پایین بیاوریم. به این ترتیب...

فرایند طراحی پوستر رسمی نخستین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی به پایان رسید. این پوستر در تاریخ 20 مهر 1396 رونمایی شد و در دسترس عموم قرار گرفت. علاقهمندان میتوانند با مراجعه به منوی «پوستر سمپوزیوم» در ستون سمت راست فایل پوستر را در سه کیفیت متفاوت مناسب برای چاپ و انتشار در فضای مجازی تهیه کنند. از همۀ شما همراهان خواهشمندیم با انتشار پوستر سمپوزیوم در فضاهای مختلف به بیشتر دیده شدن این گردهمایی دانشجویی کمک کنید.

دبیرخانۀ «سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی» طی مراسمی، روز سهشنبه مورخ 11 مهر 1396 آغاز به کار کرد. در این نشست که با حضور اساتید و دانشجویان گروه جامعهشناسی، اعضای شورای مرکزی اتحادیۀ انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور و همچنین دکتر شهروز شریعتی، مدیریت محترم شورای سیاستگذاری معاونت فرهنگی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، شورای راهبردی سمپوزیوم گزارشی کلی از روند طیشده و کم و کیف برگزاری سمپوزیوم ارائه دادند. در ادامه نیز دکتر علی ساعی، مدیر گروه جامعهشناسی و دکتر شهروز شریعتی به تمجید از شورای راهبردی و ایدۀ برگزاری سمپوزیوم پرداخته و همچنین با طرح برخی بیمها و امیدها، برای شورای راهبردی آرزوی موفقیت کردند و اذعان داشتند که حمایتهای همهجانبۀ خویش را از رخدادِ این گردهمایی علمی دریغ نخواهند کرد.

آیین افتتاحیۀ دبیرخانۀ نخستین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی با حضور جمعی از اساتید علوم اجتماعی، مسئولین دانشگاه تربیت مدرس و دانشجویان علاقهمند ساعت 12 تا 13 روز سهشنبه 11 مهر 1396 در محل این دبیرخانه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار خواهد شد.
آدرس دبیرخانه: تهران، خیابان جلالآلاحمد، پل گیشا، دانشگاه تربيت مدرس، ميدان دانشجو، محل مديريت امور فرهنگى و اجتماعى، دبیرخانۀ نخستین سمپوزیوم کشوری آثار دانشجویی علوم اجتماعی.

بر اساس تصمیم کمیتۀ اجرایی در راستای کلیشهزدایی از برگزاری همایشهای اینچنینی، روز گذشته جلسهای با دانشجویان توانمند و صاحبایدۀ فضای دانشجویی علوم اجتماعی تشکیل شد و از ایدههای ایشان بهرهمند گردیدیم. در این جلسه دانشجویان و فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری گرایشهای مختلف علوم اجتماعی حضور داشتند که از آن جمله میتوان به آرش حیدری، حسام سلامت، امیر خراسانی، یاشار دارالشفاء، صادق پیوسته، صحرا اکرامی، حمید قیصری، حمید پرنیان، مهدی خویی، فاطمه صدیقی، امیر طهرانی، ایمان واقفی، حسام ترکمان، عماد مرتضوی، آیدین ترکمه و کوثر کریمیپور اشاره کرد. افراد حاضر در این جلسۀ هماندیشی ضمن ارائۀ نظرات و پیشنهادات خود درباب برگزاری خلاقانهتر این همایش، به نقد و بررسی آراء یکدیگر نیز پرداختند.

به اطلاع کلیه پژوهشگران می رساند که پورتال کنفرانس راه اندازی گردید و پژوهشگران محترم می توانند از طریق سامانه کاربران ضمن ثبت نام نسبت به ارسال اصل مقاله اقدام و همچنین پیگیر فعالیت های جاری کنفرانس نیز باشند.

در این جلسه که با حضور دکتر محمد رضایی و اعضای کمیتۀ اجرایی سمپوزیوم برگزار شد، محورهای آمادهشده بر مبنای محورهای کلیتر اقتصاد، سیاست، فرهنگ، شهر و فاجعه در اختیار دکتر رضایی قرار گرفت و ایشان در مخالفت با محورهای ارائهشده، طرح ایدههای خلاقانهتری را برای برگزاری همایش ضروری دانستند. از این رو، کمیتۀ اجرایی تصمیم دارد جهت نیل به اهداف خود در راستای کلیشهزدایی از برگزاری همایشهای اینچنینی، جلسهای با دانشجویان توانمند و صاحبایدۀ فضای دانشجویی علوم اجتماعی تشکیل دهد و از ایدههای ایشان بهرهمند گردد.

این جلسه که اولین نشست هماندیشی در راستای برگزاری سمپوزیوم محسوب میشد، با حضور اعضای انجمن علمی دانشجویی جامعهشناسی دانشگاه تربیت مدرس و برخی از اعضای شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور، دیروز در محل دفتر انجمن علمی دانشجویی جامعهشناسی دانشگاه تهران برگزار شد. حاضرین در جلسه پس از گفتگو و همفکری، تصمیم گرفتند تا همایش را در پنج محور کلی برگزار کنند. از این رو بنا شد محورهای همایش (مسئلۀ شهر، مسئلۀ فرهنگ، فاجعه، جامعهشناسی اقتصادی و جامعهشناسی سیاسی) - که پیشترتوسط اعضای انجمن علمی دانشجویی جامعهشناسی دانشگاه تربیت مدرس تدوین شده بود - به دکتر محمد رضایی به عنوان دبیر علمی همایش ارائه گردد و پس از اخذ نظر ایشان، سایر امور برگزاری سمپوزیوم پی گرفته شود.